luni, 28 octombrie 2019

Wangari Maathai femeia care a plantat milioane de copaci - Franck Prevot

Titlul: Wangari Maathai femeia care a plantat milioane de copaci
Autor: Franck Prevot
Ilustrații: Aurelia Fronty
Editura: Cartemma
Nr. pagini: 48
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

Această femeie africană
a ajuns celebră
în întreaga lume
grație tuturor luptelor curajoase
pe care le-a dus
în beneficiul planetei, 
al drepturilor femeilor
și pentru libertate.

În țara ei, Kenya,
ca și peste tot în Africa,
ea s-a  opus defrișărilor
și a făcut să renască pădurile
cu ajutorul a mii și mii
de persoane

În 2004, i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace.

RECENZIE

O carte care ne arată cât de important este să readucem la viață pădurile și cum o persoană poate lupta cu atâta lume doar pentru a atinge un scop benefic pentru întreaga populație din Africa.

„În jurul ei, imensa pădure
era populată de antilope bongo,
de maimuțe și de fluturi minunați.
Aceasta era și casa leopardului ngari, 
cum îl numesc cei din populația kikuyu.
Și, pentru că wa-ngari
înseamnă „care aparține leopardului”,
încă de când era foarte mică,
Wangari Maathai simțea
că aparține întregii păduri.”

La fel de puternică ca și Malala, Wangari Maathai doar în pădure se simte acasă de aceea contribuie și se zbate pentru casa ei. 
Wangari Maathai este o tânără de un curaj fără limite, o tânără care luptă pentru drepturile sale și ale celor din jurul ei chiar cu propria viață.

„Cutreierând țara pentru a studia fauna, Wangari e șocată.
Fugind din fața drujbelor, animalele sălbatice au devenit o raritate.
Femeile nu mai reușesc să-și hrănească copiii.
Plantațiile bogaților le-au înlocuit pe cele care îi hrăneau.
Râurilor sunt noroioase;
fără rădăcini de copaci care să-l fixeze, 
pământul e spălat de ploi.
Până și cerul s-a schimbat! Clima a devenit mai uscată,
din cauza vegetației care moare...”

Recomand cu tot sufletul această carte indiferent de vârstă. Este o carte care ne arată adevărata valoare a vegetației, valoare care este pusă de o singură persoană, iar aceea persoană este Wangari Maathai.

„Un kenyan îi spune într-o zi:
- Doamna Wangari Maathai, sunteți
singurul om neîngenunchiat din țara asta!”

sâmbătă, 26 octombrie 2019

Fericirea îmi scapă printre degete - Agnes Martin - Lugand

Titlul: Fericirea îmi scapă printre degete
Autor: Agnes Martin - Lugand
Editura: Trei 
Nr. pagini: 240
Disponibilă: Aici

PREZENTARE



    Încă din copilărie, Iris a fost pasionată sa creeze haine, să le dea viață prin magia cusutului – nimic nu o poate face mai fericită. Dar părinții ei nu i-au împărtășit ambiția de a deveni creatoare de modă, pe care o considerau doar un capriciu. Iar Iris cu durere în suflet, s-a resemnat.

Astăzi, tânăra se sufoca într-un orășel de provincie, soțul o neglijează, iar viața pare să i se fi oprit în loc. Dar dezvăluirea unui cumplit secret de familie o îndeamnă pe Iris să-și ia viata în mâini. Nu renunță la pasiunea ei și se înscrie la o școala de haute couture din Paris, unde o întâlnește pe Marthe, muza și mentor, tulburătoare și autoritara… 


"Portretul convingător al unei femei în căutarea propriei identități, “Fericirea îmi scapă printre degete” ne atrage într-o aventură amețitoare de care, asemenea lui Iris, cititorului îi va fi greu să se elibereze." - Le Parisien

”Fericirea îmi scapă printre degete” este un amestesc de simplitate și profunzime. Dincolo de povestea acestei tinere femei,  autoarea care e și psiholog, își îndeamnă cititorii să-și pună întrebări legate de propriile vieți. Cum fiecare dintre noi poate, într-o zi, să mediteze asupra destinului său și asupra alegerilor pe care le face, Iris ne demonstrează că există mereu posibilitatea unui nou început.”- Paris Match 


RECENZIE

Deși nu sunt la prima carte citită a autoarei de fiecare dată mă surprinde într-un mod cât mai plăcut, stilul său este unul ușor dar în același timp atrage cititorul în povestea sa.

Iris duce o viață monotonă alături de soțul său medic care mai tot timpul și-l petrece prin spitale. Deși are o slujbă la o bancă, Iris visează la cu totul altceva. Își dorește cu ardoare să creeze haine. Deși în urma unei încercări în acest domeniul a „eșuat” cum credea ea, dar de fapt sub acest eșec stă un mare secret. Iris a fost admisă la cursul de croitorie dar mama sa a ascuns hârtia în care scria că a fost acceptată.

Revoltată de cele aflate Iris devine mai ambițioasă și se înscrie la un curs la Paris. Deși soțul său în primă fază nu este de acord cu acest lucru într-un final acceptă.

La această școală o întâlnește pe Martha șefa sa care îi admiră talentul. Fiind pe culmile succesului Iris trebuie să aleagă să se întoarcă acasă la viața sa monotonă sau să rămână în Paris făcând ceea ce și-a dorit din totdeauna. Ce alegere va lua Iris și ce secrete ascunde soțul ei vă las pe voi să descoperiți!

O carte perfectă pentru o relaxare de seară. Recomand cu drag!

vineri, 25 octombrie 2019

Jurnalul unei pisici asasine - Anne Fine

Titlul: Jurnalul unei pisici asasine 
Autor: Anne Fine
Editura: Paralela 45
Nr. pagini: 72
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

Ellie și părinţii ei sunt şocaţi când Tuffy le aduce în casă o pasăre moartă. Apoi un şoarece. Apoi un iepure.
Iar Tuffy pur şi simplu nu înţelege de ce fac din asta o tragedie!

RECENZIE

Tuffy este pisica asasină, o pisică care locuiește cu o familie formată din trei membri, Ellie, mama lui Ellie și tatăl lui Ellie. Toți locuiesc într-o frumoasă casă cu o grădină. 
„BINE! BINE! Spânzurați-mă! Am ucis pasărea! Pentru numele lui Dumnezeu, sunt o pisică!”
Tuffy are un obicei foarte prost, aduce acasă tot ce găsește sau asasinează, toate le depozitează în casă pe un covor de unde și disperarea stăpânilor săi. 
„HAI, POCNIȚI-MĂ! Am adus un șoarece mort în prețioasa lor casă. Nici măcar nu l-am omorât eu. Când am dat peste el, era deja decedat.”
În acest jurnal vom găsi trei aventuri prin care ne poartă pisica Tuffy. Într-o săptămâna pisica asasină face trei victime: o pasăre, un șoarece și un iepure. 
Eu una m-am distrat copios citind această cărticică. Citind „Jurnalul pisici asasine” m-am simțit din nou copil, alături de pisica Tuffy am evadat într-o lume unde pisicile își fac de cap. Deci vă recomand cu drag această cărticică plină de aventuri în lumea lui Tuffy. 


joi, 24 octombrie 2019

Coraline - Neil Gaiman

Titlul: Coraline
Autor: Neil Gaiman
Editura: Arthur
Nr. pagini: 166
Disponibilă:  Aici

PREZENTARE

Nu întotdeauna dacă deschizi o ușă dai de o altă încăpere. Nu știi niciodată când te așteaptă o lume paralelă de cealaltă parte.
Realitatea nu s-a mai transfigurat atât de straniu de când Alice s-a rostogolit în gaura iepurelui și a ajuns în Țara Minunilor. Curaj, imaginație, prezenta de spirit... și o pisică neagră - iată de ce are nevoie Coraline pentru a porni în aventură.
Tu ai cercetat toate ușile din casa ta?...

RECENZIE

„Coraline” este prima carte care o citesc scrisă de autorul Neil Gaiman, deși este o carte care atrage de la copertă și ilustrațiile care se ascund în ea, sunt de părere că este totuși prea de groază să fie citită de copii.

Coraline este o fetiță care locuiește împreună cu părinții săi într-o casă comună alături de alții oameni plictisitori. Coraline dorește să exploreze tot ce se află în jurul său, dar din păcate nu mai găsește nimic care să îi atragă atenția. Acest lucru se întâmplă până într-o zi care găsește ascunsă o ușă închisă între ziduri. 

Curioasă de fire, Coraline decide să exploreze ceea ce se află dincolo de acea ușă. Cu ajutorul cheii de fier, fetița deschide ușa unde spre surprinderea ei pășește într-o altă lume, o lume unde există o mamă și un tată care o așteptau acasă, doar că ochii lor sunt din nasturii.

„O să-ți ia viața și tot ce ești și tot ce iubești și n-o să mai fii decât ceață și abur. O să-ți ia bucuria. Și într-o zi o să te trezești, iar inima și sufletul tău nu vor mai fi. O să fii un înveliș, o urmă de fum, nu mai mult decât e un vis când ești treaz, sau o amintire a ceva uitat.”

Totul decurge bine până când lui Coraline îi este interzis să se întoarcă în lumea ei. Cum va decurge această aventură pentru exploratoarea noastră și cum va reuși să se întoarcă acasă vă las pe voi să descoperiți.



miercuri, 23 octombrie 2019

25 de grame de fericire - Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli

Titlul: 25 de grame de fericire
Autor:  Massimo Vacchetta, Antonella Tomaselli
Editura: Polirom Junior
Nr. pagini: 200
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

„Ai putea sa te ocupi de el doua zile?” Așa începe prietenia dintre Massimo, un medic veterinar, și un mic arici orfan. Puiul de arici nu are mai mult de câteva zile, e în întregime rozaliu și poartă pe spate o coroană de ace albe și moi, cam zbârlite. Cântărește doar 25 de grame și plânge încetișor: îi e foame sau frig, ori poate se simte singur. Iar plânsul acela, atât de deznădăjduit, îl îmblânzește pe Massimo, îl face să-și uite apatia și tabieturile. Astfel, Ninna – chiar așa, pentru că micul arici se dovedește a fi femela – îi schimbă viața. E curioasă și imediat ce adulmecă noutatea iese din ascunziș; este jucăușă și se distrează răsturnând cu nasul vasul cu apă; e afectuoasă și îl linge înnebunită de bucurie după o lungă absență. Dar este și animal sălbatic și are nevoie de libertate: cușca devine tot mai strâmtă pentru ea și fericirea o așteaptă afară, în pădure... Massimo Vacchetta povestește în cartea lui despre această extraordinară întâlnire care l-a ajutat să depășească o perioadă întunecată și i-a dat un nou scop în viață: să deschidă un centru de reabilitare pentru arici, o specie amenințată de neatenția noastră, și să ajute exemplarele în pericol.


RECENZIE

Da...pot spune că am început această carte din plictiseală, deloc curioasă, sigură că nu îmi va plăcea. Cu cât am înaintat în lectură am devenit obsedată să aflu finalul. M-am îndrăgostit de această carte de la primele pagini, de la primul animăluț întâlnit.

Îl întâlnim pe Massimo un medic veterinar pentru animalele de talie mare, dar pe parcursul cărți vom vedea cum se schimbă dorințele sale, de la animale mari își dorește cu ardoare să aibă sub protecție cele mai firave animale.

Pentru Massimo totul se schimbă atunci când găsește un pui de arici care cântărește 23 de grame, o femelă.
Massimo se atașează foarte mult de acest pui chiar ajunge să îl hrănească noaptea din 3 în 3 ore. Se poartă cu acest pui de arici ca și cum ar fi un copil.

Pe parcurs vom vedea cum medicul veterinar întâlnește mai mulți arici pe care îi ia sub protecția sa.
Cum poate un pui de arici care cântărește doar 23 de grame să aducă fericirea vă las pe voi să descoperiți!

luni, 14 octombrie 2019

Un an la Oxford - Julia Whelan

Titlul: Un an la Oxford
Autor: Julia Whelan
Editura: Rao
Nr. pagini: 361
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

Un an la Oxford este un roman fascinant despre prietenie, dragoste și maturizare. Personajul principal, Ella Durran, este o americană tânără și ambițioasă ce a primit o bursă la Oxford.

Aventura în Oxford devine pentru Ella o adevărată călătorie inițiatică. Împreună cu bărbatul care îi stă alături, aceasta trece printr-o experiență marcantă, ce îi va schimba pentru totdeauna perspectiva asupra vieții și o va ajuta să se cunoască mai bine pe ea însăși.

În ciuda dramatismului acțiunii, scrierea este presărată cu scene și replici pline de umor. Ella este adeseori înconjurată de o mulțime de prieteni haioși, împreună cu care trece prin întâmplări memorabile.

Acțiunea romanului se petrece aproape în totalitate în cadrul mirific al Oxfordului. Autoarea oferă descrieri detaliate ale celebrelor colegii și biblioteci din orașul universitar. Totodată, sunt prezentate locurile ce au devenit renumite datorită personalităților care le-au trecut pragul.

„O lectură absolut încântătoare, cu profunzimi nebănuite... O scriere care este în aceeași măsură veselă și captivantă, pe cât este de plină de forță și înțelepciune. Romanul îți va rămâne în minte mult timp după ce l-ai citit.”

RECENZIE

Autoarea o prezintă în primă fază pe Ella, o tânără americană cu vise mărețe care primește o bursă la Oxford. Odată cu această bursă are parte și de alte surprize: se alătură unor campanii politice.
Deși este o persoană ambițioasă și își dorește să ajungă cât mai sus nu își neglijează prietenii care îi sunt alături de la începutul romanului până la sfârșit.

Odată ajunsă la Oxford are parte de o întâlnire destul de ciudată cu un tânăr care aproape că a lovit-o cu mașina. Descoperă cu stupoare că acel tânăr fermecător este chiar profesorul ei.
Totul decurgea bine pentru Ella dar întâlnindu-l pe profesorul Jamie lucrurile iau o întorsătură ciudată.

Cei doi fiind atrași unul de celălalt își dau o șansă, o șansă la o relație fără obligații. Doar că în tot acest timp cei doi au început să aibă sentimente puternice unul pentru celălalt.


Nimic nu este în viata pentru totdeauna. Dar dacă iubești pe cineva și ești iubit, ai putea găsi eternitatea.”

Când Jamie decide să ia o pauză Ella nu este de acord, doar că ea nu știa de ce Jamie își dorea acest lucru.
Din întâmplare află că fermecătorul profesor suferă de o boală rară fără leac. În mintea și inima lui Ella s-a produs un amalgan de sentimente.

Dacă cei doi vor rămâne împreună sau dacă Ella va alege cariera politică vă las pe voi să descoperiți.




duminică, 13 octombrie 2019

Malala pentru dreptul fetelor la educație - Raphaele Frier

Titlul: Malala pentru dreptul fetelor la educație
Autor: Raphaele Frier
Ilustrații: Aurelia Fronty
Editura: Cartemma
Nr. pagini: 48
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

Malala Yousafzai este pakistaneză și musulmană. 
De la vârsta de unsprezece ani, ea i-a criticat pe integriștii musulmani care considerau că școala nu este pentru fete.
Încercând să o readucă la tăcere, au ajuns chiar să o împuște.
Din fericire, Malala a supravețuit.
Astăzi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace,
ea își continuă cu pasiune lupta pentru ca toți copii
să aibă dreptul de a merge la școală,
indiferent dacă sunt băieți sau fete, săraci sau bogați.

RECENZIE

De fiecare dată când citesc astfel de cărți se naște în mine un sentiment de vinovăție, un sentiment care nu îți dă pace zile întregi. Acest sentiment vine din dorința de a putea schimba ceva pentru copii care își doresc cu adevărat să studieze dar din cauza sărăciei sau a privării de la educație nu o pot face. 

„Acolo, în munții paștuni, mai mult chiar decât
în oraș, bărbații se bucură de toate drepturile, în vreme
ce femeile, închise în casă, trebuie să le fie supuse.
Ele nu știu nici să citească, nici să scrie,
la fel ca mama Malalei.”

Am întâlnit o fetiță de doar unsprezece ani care este capabilă să lupte cu toată lumea doar să își apere drepturile. Drepturi ce pentru ea sunt cele mai de preț. Malala se luptă pentru educație cu propria viața.

„Cum îndrăzniți să mă privați de dreptul meu fundamental la educație? se revoltă Malala, de la înălțimea celor unsprezece ani ai ei.”

Deși ajunge să fie împușcată în cap, Malala nu se oprește aici. După ce își revine luptă în continuare în numele tuturor femeilor, femei care își doresc să fie ascultate, femei care își doresc să fie culte, femei care își doresc să fie independente.

„Trei focuri de armă.
Fetele strigă, unele fiind rănite:
-Malala! Malala!!

-Uitați-vă la ea! Îi curge sânge din cap, 
o să moară!
Malala nu mai aude nimic.”

O carte care merită citită. Cartea este recomandată pentru copii cu vârsta 7-10 ani. Recomand cu drag această carte.





sâmbătă, 12 octombrie 2019

Sadie - Courtney Summers

Titlul: Sadie
Autor: Courtney Summers
Editura: Corint
Nr. pagini: 352
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

Sadie nu a avut deloc o viață ușoară. Rămasă orfană, într-un orășel izolat, a fost silită să aibă grijă nu doar de ea însăși, ci și de surioara sa, Mattie, străduindu-se să-i asigure o viață cât mai normală. Dar, atunci când Mattie este omorâtă cu brutalitate, întregul univers al lui Sadie se prăbușește. După ce polițiștii fac o anchetă de mântuială, tânăra hotărăște să îl descopere singură pe ucigașul surorii sale, așa că pornește într-o adevărată călătorie în căutarea dreptății, dar și a răzbunării. Numai că drumul său e presărat cu primejdii nebănuite și, curând, tinerei i se pierde urma. Atunci când prezentatorul radio West McCray află povestea celor două surori, acesta începe o investigație menită să scoată la iveală adevărul despre dispariția lui Sadie, dar și despre moartea lui Mattie. 
Aproape imediat, podcast-ul despre ancheta sa devine o adevărată senzație pe internet, căci din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați de soarta lui Sadie, sperând, cu toții, că aceasta va fi descoperită de curajosul investigator înainte de a fi prea târziu...
„Un thriller palpitant care taie-n carne vie ca un podcast de investigații criminalistice. [...] N-o să mai fiți în stare să faceți nimic înainte de a-l citi până la capăt.”

RECENZIE
În prima fază o întâlnim pe Sadie, o adolescentă care are grijă de sora sa mai mica. Această grijă față de sora sa se produce în urma comportamentului mamei sale, dar și plecări ei.

„Nu-mi fac iluzii: știu că după ce voi face ce voi face, prea puțin va mai rămâne din mine. Gândiți-vă însă cum ar fi să trăiești, zi după zi, știind că omul care ți-a ucis sora respiră aerul care ei i-a fost refuzat, că își umple plămânii cu el, că îi soarbe dulceața! Gândiți-vă că omul acesta simte sub picioare pământul în care ea a fost îngropată!”

Vedem cu Sadie și-ar da și viața pentru sora ei, cele două erau de nedespărțit până când ajunge la ele o carte poștală de la mama lor. Spre final aflăm că de fapt nu era trimisă de ea, ci de Sadie pentru a ridica moralul lui sora ei.

Totul se schimbă atunci când sora cea mult iubită dispare și este găsit cadavrul ei. Sadie în dorința de a se răzbuna fuge de acasă să îl caute pe cel care a făcut asta. 
O carte care șochează, o carte destul de sadică dacă pot spune așa. Deși Sadie este o persoană curajoasă, disperarea sa o duce până a fi luată drept o persoană nebună.
Dacă îl va găsi și prin ce aventuri trece Sadie vă las pe voi să descoperiți. 

„Războiul care mi-a salvat viața” - Kimberly Brubaker Bradley

Titlul: Războiul care mi-a salvat viața
Autor: Kimberly Brubaker Bradley
Editura: Arthur
Nr. pagini: 296
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

Într-o lume nesigură, pe fundalul luptei pentru supravieţuire din întunecaţii ani ai celui de-Al Doilea Război Mondial, Ada, o fetiţă de nouă ani, are de purtat propria ei bătălie pentru a demonstra că nu e cu nimic diferită de ceilalţi.
Umilită de propria mamă din cauza unui defect fizic, ţinută captivă în apartamentul lor cu o singură cameră, Ada profită de faptul că toţi copiii sunt evacuaţi din Londra şi, împreună cu fratele ei, Jamie, fuge departe de răutatea mamei. Aşa ajung să o cunoască pe Susan Smith, o femeie posacă, dar care îi iubește ca şi cum ar fi copiii ei. Și, în timp ce lumea întreagă se schimbă și toți cei din jur cunosc suferinţa şi despărţirea, Ada descoperă ce înseamnă iubirea şi respectul.

RECENZIE


Am citit multe cărți despre război și pot spune că fiecare mi-a transmis diferite sentimente. Dar această carte m-a șocat în bine cum am văzut că în vreme de război un om este fericit. Știu e ciudat dar da se pare că acest lucru este posibil. În acest caz războiul a salvat viața a mai multor persoane.

Ne este prezentată povestea Adei și a fratelui său Jamie. Ada născută cu un picior strâmb este obligată de mama sa să stea mereu închisă în casă deoarece îi este rușine cu propria fiică. Dar mai grav este atunci când Ada este pedepsită, drept ca pedeapsă este închisă într-un dulap. 

Datorită fratelui său, Jamie are conexiune cu lumea exterioară, un frate care o iubește nespus de mult, chiar fură mâncare pentru ea.
Odată cu anunțarea războiului decide să plece de acasă împreună cu Jamie unde vor fii deportați la diferite familii.
Cei doi ajung la Susan, o persoană care nu a avut copii niciodată, dar cu toate acestea îi îngrijește cum poate ea mai bine. Aici Ada se simte iubită chiar dacă are piciorul strâmb.

Tot aici Ada își face un prieten, Untișor, un cal superb care în fiecare zi exersează până ajunge să îl călărească. 
După o perioadă de timp apare la Susan mama copiilor care dorește să îi ia acasă, Ada dorește să rămână pe când Jamie să plece cu ea. Fără să aibă de ales cei doi pleacă împreună cu mama lor unde Ada se întoarce la vechea viață, fiind ținută prizonieră în casă din cauza „piciorului urât” așa cum îi zice mama sa.

Odată întorși alături de mama sa, femeia își dă seama că nu îi mai dorește lângă ea și într-un fel sau altul îi alungă.
Cei doi pornesc la drum fericiți că se pot întoarce la Susan dar din păcate în acel moment explodează mai multe bombe. Ce se va întâmpla cu cei doi vă las pe voi să descoperiți.

„Războiul care mi-a salvat viața” este o carte care lasă răni adânci în sufletul cititorului. O carte în care speranța este singura care te ține în viață.

vineri, 11 octombrie 2019

Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii - Florence Sakade

Titlul: Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii
Autor: Florence Sakade
Ilustrații: Yoshisuke Kurosaki
Editura: Humanitas
Nr. pagini: 118
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

„A fost odată ca niciodată” este formula magică ce deschide calea către o lume plină de minunății: spiriduși jucăuși cu nasul de-un cot, statui umblătoare, maimuțe vorbitoare, zâne-vrăbiuțe, prințese curajoase și un băiețel nu mai mare decât un deget. Aceștia sunt numai câțiva dintre eroii celor mai frumoase și îndrăgite povești pentru copii, culese din folclorul Țării Soarelui-Răsare și transmise din generație în generație până în zilele noastre. Pline de farmec și de tâlcuri ascunse, aceste istorisiri vorbesc despre cele mai de preț virtuți ale oamenilor - cinstea, bunătatea, cutezanța -, iar superbele ilustrații care le însoțesc dau viață și strălucire lumilor fără seamăn din paginile cărții.

RECENZIE

O carte pentru copii, dar și pentru adulții cu suflet de copil. Ne sunt prezentate diferite povești, fiecare având un lucru în comun formula de început: „a fost odată ca niciodată”. Pe lângă aceste poveștii absolut minunate avem parte și de ilustrații care ne iau privirea.

„-Am primit ce-am meritat pentru că am fost invidios. N-o să-mi mai lungesc niciodată nasul până în vale!”

Fiecare poveste ne prezintă un personaj rău și unul bun, fiecare poveste are ceva aparte și magic. Bunătatea predomină în toate povestirile.
O carte despre bunătate, cinste, iubire, o carte care te învață să oferi fără să aștepți ceva în schimb. O carte în care bunătatea este lecția de bază.

„-Ai o inimă mare, domnule Iepure, spuse el. Dar n-ar trebui  să faci niciodată ceva care să-ți pună viața în primejdie. Pentru că ai dovedit că ești cel mai bun la suflet dintre prietenii tăi, te voi lua cu mine, să locuim împreună.”

Această antologie nu este o simplă carte ci în ea găsim diferite lecții care ne învață cum să ne purtăm și cum să procedăm în unele situații.

„-Făgăduiesc să nu mai fiu niciodată rea sau lacomă!
Și chiar păru că și-a învățat lecția, pentru că, după această întâmplare, deveni foarte bună și mereu îl ajuta pe țăran să hrănească păsările care veneau în grădină.”

„Viața”- Valentina Rizzi

Titlul: Viața
Autor: Valentina Rizzi
Ilustrații: Raikhan Musrepova
Editura: Cartemma
Nr. pagini: 32
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

„Înainte ca totul să aibă un început,
înăuntrul unui pântec,
există cineva care nu își pune întrebări,
și totuși are toate răspunsurile.”

RECENZIE

Deși este o carte scurtă, ne este prezentată forma de viață. Am simțit un sentiment aparte când am citit această cărticică, mi-am adus aminte de momentele trăite pe perioada sarcini, momente minunate. 

În cele nouă luni mă gândeam mereu oare ce face puiul meu acolo în burtică, cum e, cum vede el totul de acolo. Această carte mi-a oferit aceste răspunsuri.

Viața este un mister, dar este un mister frumos. Odată cu acest mister ne  bucurăm de ce ne oferă viața. Cred că „viața” este cel mai frumos dar de la Dumnezeu.
Când îmi văd minunea de doar o lună îmi dau seama că cel mai mare mister a devenit fericirea mea.

„Viața: cel mai mare mister.
Complexă, creativă, puternică.
Se naște și renaște înăuntrul fiecăruia dintre noi,

Ea, care merită pe deplin trăită.
Fără a fi înțeleasă, doar descoperită.”

Recomand cu drag această cărticică atât pentru mămicii, cât și pentru restul lumii deoarece într-un fel sau altul vedem cum evoluăm.
Mulțumesc edituri pentru posibilitatea dată de a lectura această carte minunată!





joi, 10 octombrie 2019

„Dragonul cu inimă de ciocolată” - Stephanie Burgis

Titlul: Dragonul cu inimă de ciocolată
Autor: Stephanie Burgis
Editura: Storia Books
Nr. pagini: 331
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

Aventurine nu este genul de dragon care să reziste prea mult timp în peștera din munte, în care locuiește familia sa. Părinții ei spun că este prea tânără ca să zboare de una singură, dar ea se simte feroace și curajoasă.
În plus, se consideră pregătită să dovedească acest lucru capturând cea mai periculoasă pradă dintre toate: un om.

Însă când omul prins o convinge să bea ciocolata caldă vrăjită, Aventurine se transformă într-un pui de om, într-o fetiță pricăjită, de doar 12 ani, cu dinții mici și tociți, care nu poate să sufle foc și c are nu mai are gheare pe care să le folosească în luptă. Cu toate acestea, Aventurine rămâne cea mai feroce creatură din munți și își găsește adevărata pasiune: ciocolata. Tot ce trebuie să facă este să învețe să meargă pe două picioare până la orașul oamenilor, ca să devină ucenic (cuvânt de care nu are habar) într-o ciocolaterie (cuvânt care sună delicios). Este sigură că astfel va cuceri imediat lumea cea nouă.

Sălbatică și nesăbuită, tânăra Aventurine face ravagii în orașul oamenilor și are surpriza să găsească o prietenă adevărată, dar și trădare, înșelăciune, ciocolată delicioasă și o revelație neașteptată despre ce înseamnă să fii deopotrivă om și dragon.

RECENZIE

„Dragonul cu inimă de ciocolată” nu este doar o simplă poveste, ci este o poveste fantastică însoțită de cele mai delicioase arome de ciocolată. 

De la început o întâlnim pe Aventurine, fetița dragon, ca fiind un dragon care dorește cu ardoare să descopere lumea. Dar înainte de acest lucru dorește să demonstreze familiei sale că este capabilă de orice. Acest lucru o face pe fetița dragon să se furișeze din peșteră și pornește în explorarea tărâmurile din exterior.

În timp ce cerceta tărâmul zărește un om, deși a fost atenționată de bunicul său în privința oamenilor, Aventurine nu rezistă și se apropie din ce mai mult. Odată cu această apropiere apare și un miros necunoscut pentru ea, miros de ciocolată.
În disperarea de a încerca acel miros, fetița dragon gustă din ciocolata caldă fără să mai țină cont de sfaturile bunicului.

„Nu pot să spun că m-am întrebat vreodată cum ar fi să devin om. În definitiv, bunicul Grenat a susţinut întotdeauna că este mai prudent să nu stai de vorbă cu mâncarea şi toţi dragonii ştiu că oamenii sunt cel mai periculos fel de mâncare.”


După ce savurează delicioasa ciocolată, dragonul se transformă în om. Din această clipă se schimbă totul pentru ea. Deși îi este greu să se acomodeze cu noul corp, fetița-dragon merge în oraș pentru ași descoperi adevărata pasiune, pasiunea de a deveni ucenic într-o ciocolaterie. 

Deși în oraș întâlnește multe obstacole, Aventurine nu se dă bătută și se luptă cu orice furtună  care se opune visului ei. Deși are parte și de multe eșecuri, fetița-dragon în cele din urmă este primită ca ucenic dar și aici întâmpină destule probleme.
Cum va ieși din toate problemele și dacă va ajunge să facă singură ciocolată vă las pe voi să descoperiți! 

duminică, 6 octombrie 2019

„Pisicile războinice” (vol 1) - În inima păduri de Erin Hunter

Titlul: Pisicile războinice Vol 1 - În inima păduri
Autor: Erin Hunter
Editura: ALL
Nr. pagini: 284
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

De generații întregi, patru clanuri de pisici sălbatice conviețuiesc în pădure, departe de oameni. Au un cod al onoarei și prețuiesc loialitatea. Se antrenează ca războinici pentru a-și proteja Clanurile. Se vindecă de boli cu remedii naturiste. Respectă legile statornicite de înaintași. Sunt ghidați în acțiunile lor de spiritele strămoșilor războinici, reuniți în Clanul Stelelor. 

Echilibrul se perturbă atunci când mai mulți războinici de seamă mor unul după altul, în moduri care de care mai misterioase. Pisicile din Clanul Tunetului sunt în mare primejdie, iar sinistrul Clan al Umbrelor devine tot mai puternic pe zi ce trece. În tot acest haos apare Roșcovanul, un biet pisoi de casă. În ciuda prejudecăților din clan legate de pisicile domestice, Roșcovanul primește numele Labă de Foc și devine astfel ucenic al Clanului Tunetului. Nimeni nu se aștepta, dar fostul pisoi de casă va dovedi că este un războinic mai viteaz decât pisicile care trăiesc dintotdeauna în sălbăticie. 

 „O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.“ - Publishers Weekly
 „După ce citești Pisicile războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălțat.“  - Kirkus Reviews
 „Este o carte de aventură, prezintă viața din perspectiva unei pisici și este plină de umor.” – Talente de năzdrăvani

RECENZIE

Autorul ne prezintă un motan de casă dornic de aventură. Roșcovanul este pisoiul care duce o viața liniștită în curtea stăpânilor, deși nu duce lipsă de nimic visează la o altfel de viață. O viață plină de adrenalină.

Într-o zi Roșcovanul prinde curaj și sare gardul în pădurea unde locuiesc cele mai feroce animale, pisicile sălbatice. Ajuns în pădure, pisoiul de casă ia urma unui șoarece, doar că în încercarea de a prinde șoarecele dă nas în nas cu una din pisicile războinice. Între cei doi are loc o luptă, având învingător pe Roșcovanul. În tot acest timp a fost observat de liderul unui clan, Stea Albastră care îi propune să facă parte din clanul său. Având răgaz o zi, Roșcovanul decide să se alăture clanului, astfel numele lui va deveni Labă de Foc.

„-Rănile fac parte din viață. Trebuie să se adapteze. Chiar și tu, Labă de Foc, ai învățat ceva în dimineața aceasta. Dacă Labă Neagră ar prinde lucrurile atât de repede ca tine, ar fi o onoare pentru mine, și nu o rușine. Închipuie-ți, să fii întrecut de un pisoi de casă! scuipă mânios către ucenicul lui.”

Odată ajuns în clanul Tunetului, Labă de Foc este supus unor antrenamente dure, care le trece cu brio. Pentru pisoiul de casă se schimbă absolut tot, în primul rând dă dovadă de un curaj fără limite, fiind apreciat de către Stea Albastră și trimis în misiuni de unul singur. 

Pe lângă curaj, Labă de Foc arată cât de important e să crezi în cuvintele cuiva și pune prietenia pe primul loc indiferent de ce consecințe vor urma.
Cum va fi parcursul lui Labă de Foc în Clanul Tunetului și dacă este plăcut de toată lumea vă las pe voi să descoperiți. 





Wangari Maathai femeia care a plantat milioane de copaci - Franck Prevot

Titlul: Wangari Maathai femeia care a plantat milioane de copaci Autor: Franck Prevot Ilustrații: Aurelia Fronty Editura: Cartemma ...