sâmbătă, 22 iunie 2019

„Dulcea mea răzbunare” - Jane Fallon

Titlul: Dulcea mea răzbunare
Autor: Jane Fallon
Editura: Trei
Nr. pagini: 424
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

     „Vreau să-l fac pe soțul meu să se îndrăgostească din nou de mine. Să vă explic. Acesta nu este un exercițiu inspirat de gloriosul matriarhat din anii ‘50. N-am citit niciun articol din revistele pentru babe, gen «Douăzeci de metode prin care sa-ți păstrezi bărbatul». Nimic n-ar putea fi mai departe de adevăr. Vreau să se îndrăgostească din nou de mine pentru ca, atunci când o să-l pun să dispară dracului din viața mea, să-l usture. Sau măcar să priceapă ce i se întâmplă. Să nu-și spună, pur și simplu: «A, ce bine!» Vreau să-l doară!“

     Paula i-a fost devotată complet lui Robert de când erau colegi la școala de actorie. A renunțat la visurile ei pentru ca el să reușească în carieră. Acum Robert este în culmea succesului, iar Paula tocmai a descoperit că el are o aventură. E momentul să interpreteze rolul vieții ei. Răzbunarea e dulce. Nu-i așa?

     Formidabil de amuzantă. Suspansul e asigurat. – Sunday Mirror

     O poveste alertă despre infidelitate, manipulare și răzbunare. – Good Housekeeping
 
     O intrigă delicios de diabolică. – Daily Express
 
     Răsturnările de situație te vor captiva total. – Closer
 
     Poți avea mereu încredere că Jane Fallon iți va oferi o poveste foarte bine condusă, plină de un umor sec, pe care n-o poți lăsa din mână seara, la culcare. – Red

RECENZIE



      Pentru mine această lectură a fost o adevărată aventură, o aventură în care am evadat într-o sâmbătă seară. Deși îmi doream de ceva timp să citesc această carte am tot amânat lectura ei. Pot spune că este o carte relaxanta și amuzantă în același timp, lectura perfectă după o săptămână încărcată.
     
     După mai bine de 18 ani de căsnicie, într-o dimineața Paula descoperă că soțul ei ar avea o aventură cu o colegă de serviciu. Robert, soțul său își lasă din neatenție telefonul pe masa din bucătărie unde aceasta vede mesajul pe care tocmai l-a primit de la Saskia, un mesaj în care aceasta îi mărturisește că se bucură nespus de mult că nu au fost prinși de soția lui, încheind cu un "te iubesc".

„Doamne! Era gata să fim prinși aseară! MULT PREA riscant! Sper că Paula a crezut-o!!! Nu m-am simțit prea bine c-am fost nevoită s-o mint în față! Te iubesc xxx”

     Deși noi femeile suntem vulcanice și avem tendința să răbufnim în astfel de situații, Paula preferă să își păstreze calmul și să pregătească un plan de răzbunare.
    Din cauza locului de muncă pe care îl avea Paula, vânătoare la o patiserie, pe când soțul său era un actor celebru, ea a ajuns să-și neglijeze propriul corp.
     
     Planul său de răzbunare nu are limite și este dispusă să facă orice compromis pentru a putea ajunge la rezultatul dorit. Planul lui Paula este unul uimitor, aceasta dorește să îl facă pe Robert să se reîndrăgostească de ea, după care să îl despartă de amantă iar din cele din urmă să îl lase și ea cu ochii în soare.
     Planul său de răzbunare începe cu o schimbare la propria sa persoană, începe să alerge, să țină diete și chiar merge la sală unde este instruită de un antrenor. În urma acestor sacrificii ajunge să slăbească vizibil destul de mult, acest lucru aduce cu sine și o schimbare în interiorul ei, își recapătă încrederea în sine.
    
     Paula nu se limitează doar la acest lucru și decide să devină și soția ideală, să fie interesată de lucruri care pentru ea nu au nici o importanță fiind mereu cu zâmbetul pe buze și făcând toate poftele lui Robert.
      Dar cum să își ducă planul la final dacă ea nu își cunoaște rivala? Acum pot spune că începe distracția maximă pentru cititor, dar deja m-am lungit cam mult. Dacă va reuși să își ducă planul la final și ce gafe va face Paula până la sfârșit vă las pe voi să descoperiți.

     Vă recomand această carte plină de umor și răsturnări de situație.

miercuri, 19 iunie 2019

„Fereastra spre mine” - Simona Mihutiu

Titlul: Fereastra spre mine
Autor: Simona Mihutiu
Editura: TOTAL PUBLISHING
Nr. pagini: 232
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

O carte pentru plăcerea de a citi.
 
     Fereastra spre maine este un roman de dragoste, scris din suflet pentru suflet. Este o carte de ficțiune, dar care se derulează pe fundalul unor întâmplări reale. Într-o lume în care se citește puțin, această carte este scrisă din plăcere, pentru plăcerea de a citi. A fost nevoia de eliberare, de evadare, din viața mea de medic oncolog, unde mă întâlnesc cu moartea și nu ai cum să nu fii afectat. E o bucurie să evadezi în artă. Ce poate fi mai frumos decât să evadezi într-o poveste de iubire? - Simona Mihutiu
 
    Simona este o vindecătoare. În măsura în care îi permite Dumnezeu. Această carte face parte din categoria 'heal the healer', adică vindecarea vindecătorului. Vine din interior, ca o defulare, și este acea emoție care trebuie împărtășită pentru că are ceva de spus. Și este foarte frumos când cineva care se ocupă de emoții și care vede, atât latura pozitivă, cât și cea negativă (pentru că trăim într-o lume duala), scrie această carte care vine ca o încununare, o rezolvare a unor sentimente care altfel nu pot fi rezolvate. - Magda Puskas, cântăreața de muzica folk.
 
     Simona Mihutiu este medic oncolog. Privește în față boala și moartea în fiecare zi, ducând o luptă susținută care lasă urme în gând și în suflet. Mama ei și-a dorit ca ea să ajungă medic și, iată, dorința i s-a împlinit. Însă în această confruntare cu boala, când ochii disperați caută în privirea vindecătorului o urma de speranță chiar și atunci când, din păcate, nu mai este niciuna, inima se întristează, pumnul se strânge neputincios și privirea caută alt orizont. 
     Și atunci, singura salvare rămâne evadarea. Evadarea în frumos, pentru salvarea spiritului. Această șansă la eliberare a determinat-o pe Simona Mihutiu să scrie o carte, împlinind visul celui de-al doilea părinte. De altfel, dedicația pe prima pagina a cărții este pentru ei, tata și mama, care au văzut în copilul lor și vindecătorul, dar și scriitorul. - Jurnal Bihorean, ianuarie 2019.
 
     Simțim, uneori, nevoia de a ne aminti evenimente și întâmplări din trecut, de a le retrăi, ca o împotrivire la scurgerea timpului. Le privim cu ochii înțelepți ai maturității, dar cu nostalgia pierderii candorii. Adesea, dorim să evadăm din tumultul cotidian și să ne eliberăm mintea și sufletul prin creație, înfrumusețând povestea vieții. Ne căutăm mereu pe noi înșine, încercând să înțelegem care ne sunt visurile, care ne sunt valorile și cine suntem. Încercăm să fim perfecți, uitând însă că tocmai imperfectul face ca viața să poată fi trăită. Adăugăm, când putem, un strop de umor chiar și acolo unde este suferință, pentru a ne face trecerea anilor mai senina. Încercăm să dăruim altora ceva din noi înșine, parcă cu teama de a nu ne pierde pe noi. - Simona Mihutiu

RECENZIE


     Am fost surprinsă în mod plăcut de această carte deoarece am văzut cum evadarea din lumea cotidiană duce către ceva frumos, spre artă. Pot afirma că Simona pe lângă femeia care se ascunde în halatul alb zi de zi este și o adevărată artistă. O artistă pentru suflete. Mai rar întâlnim asemenea persoane, o adevărată vindecătoare.

     Deși am copilărit în Bucovina când am deschis aceste două coperți parcă mă aflam într-un basm, peisajele descrise de autoare chiar la început te duc cu gândul într-o lume magică, dacă nu aș fi călcat pe acele meleaguri aș fi susținut că nu există atâta frumusețe. .

      Fereastră spre mine este un roman de dragoste, un roman care conturează o poveste deosebită în care vom vedea cum cel ce iubește pune pe primul loc persoana iubită indiferent cât de mult are de suferit el.
     Elvira o tânără la început de drum este repartizată ca medic la un dispensar din zona Bucovina. Deși este încânta de ce îi oferă natura rămâne profund dezamăgită când vede ce se ascunde în acel dispensar dacă îl poate numi așa. 
Dând nas în nas cu realitatea crudă și cu o mulțime de lipsuri își face un singur scop să plece cât mai repede de acolo, acest lucru se poate întâmplă dacă va reuși să ia o notă mare la examenul final.

     Dar planurile sale se schimba atunci când îl întâlnește pe Radu un tânăr tâmplar fermecător. Între cei doi se înfiripa o frumoasă poveste de dragoste. De cele mai multe ori în viață trebuie să facem alegeri în urma cărora vom avea de suferit, dar dacă Elvira va face alegerea corectă vă las pe voi să descoperiți.

„Mihnea ii pusese inelul pe deget, consfintind logodna, dar îi spusese:
– Trebuie să mergi la nunta Liei. E prietena ta. Dar trebuie să mergi în Bucovina, Elvira, singură. Să te împaci cu trecutul. Și, cu voia lui Dumnezeu, să fii liberă să iubești din nou. Să mă iubești pe mine, așa cum te iubesc eu. Apoi o să putem face următorul pas. Pentru totdeauna.
Așa că era acum aici, pregătită de nunta Liei, însoțită doar de Irina, micuța ei nepoată. [...]”

     O carte cu o poveste emoționată de dragoste, o carte în care sacrificiul este rodul suprem. Când iubim suntem dispuși să lăsăm persoana liberă doar să își îndeplinească propriile vise.

„Scoase din cutia primită în dar de la Radu sculptura, așezând-o, la vedere, pe raftul gol.
Fereastra spre maine își găsea acum locul. Elvira mângâie sculptura cu grija fireasca pentru un obiect de mare preț. Se uita la ea, pierdută, minute bune.”

   Simona, om minunat îți mulțumesc pentru exemplarul oferit pentru recenzie. Cu această ocazie am descoperit pot spune un înger care vindecă trupuri dar și suflete. 

miercuri, 12 iunie 2019

„Bufnița care se temea de întuneric” - Jill Tomlinson

Titlul: Bufnița care se temea de întuneric
Autor: Jill Tomlinson
Editura: Nemira
Nr. pagini: 104
Disponibilă: Aici

DESCRIERE

     Buf, un pui de bufniță de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniță, mai puțin într-o privință: îi este tare frică de întuneric. „Întunericul e urat”, spune el, și refuză să meargă la vânătoare cu părinții săi. După ce l-a ascultat răbdătoare, mama-bufniță îl sfătuiește să iasă din cuib și să afle mai întâi ce înseamnă întunericul și dacă este cu adevărat urât.

     Buf se prăvălește din copac (deocamdată mai are de lucrat la partea cu zborul și aterizările) și începe să întrebe pe toată lumea „Cum este întunericul?”. Se întâlnește cu un băiat ce aștepta nerăbdător căderea întunericului ca să înceapă un foc de artificii, o doamnă în vârstă, un cercetaș plecat în tabără, o fetiță care-i povestește despre Moș Crăciun și cum vine el noaptea să aducă cadouri, un bărbat cu un telescop ce-i arată cât de frumos e cerul nopții și o pisică (neagră, evident!) care-l ia ca tovarăș în plimbările sale nocturne.

     Buf descoperă astfel că întunericul poate fi în multe alte feluri și că trebuie mai întâi să cunoști un lucru și abia apoi să hotărăști dacă e urat sau nu.

     Pline de umor și învățăminte cărțile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în lumea întreagă de decenii întregi, de copii care vor să se cuibărească într-o poveste bună.


RECENZIE

     Acțiunea se petrece în jurul copacului, casa bufnițelor, unde micuțul Buf descoperă tot felul de persoane, persoane care îl ajută să adune informații despre „întuneric”. Acțiunea se petrece în mare parte ziua deoarece lui Buf îi era frică de întuneric.

„Buf e un pui de bufniţă de hambar.
E grăsuţ şi pufos.
Are ochi mari şi rotunzi.
Are pene moi şi mătăsoase.
E perfect în toate privinţele.
însă are o problemă...”

     Micuțul Buf descoperă pe parcurs lucruri interesante despre întuneric, cum ar fi că întunericul este: nemaipomenit, blând, distractiv, necesar, fascinant, minunat și frumos. Cu toate acestea lui Buf îi este în continuare frică de întuneric, iar de aceea preferă să se numească pasăre de zi.

„ – Voiam să vă întreb despre întuneric. Vedeți, mie mi-e puțin frică de el și asta e o chestie destul de ciudată pentru o bufniță. Se pare că ar trebui să fim păsări de noapte.
– Asta e într-adevăr o problemă, spuse bătrâna doamnă. Ai încercat cu morcovi?

     Deși este o cărticică pentru copii o recomand cu toată căldura pentru fiecare adult în care stă ascuns un suflet de copil. Mi-a plăcut extrem de mult această cărticică, mi-a făcut plăcerea să îi țin companie lui Buf în descoperirile sale. 

miercuri, 5 iunie 2019

„Bad romance” - Heather Demetrios

Titlul: Bad romance
Autor:  Heather Demetrios
Editura:Herg Benet 
Nr. pagini: 398
Disponibilă: Aici

PREZENTARE

     Grace vrea să iasă. Să iasă afară din casă, de acolo de unde tatăl ei vitreg tuna și fulgera, paralizând-o de frica, iar mama ei o pune să frece noroi închipuit de pe podele. Să iasă din orășelul ei din California, prea mic pentru a-i cuprinde visurile despre o metropolă cu freamăt neîncetat. Să iasă din propria piele și să intre în cea a unui artist parizian, regizor din New York, orice, orice altceva, numai să nu mai fie speriată și singură.

     Și iată-l pe Gavin: fermecător, talentat, adorat. Obsedat de control. Periculos. Atunci când Grace și Gavin se îndrăgostesc, Grace e convinsă că e prea minunat totul ca să mai fie și adevarat. Și totuși, nu are nici cea mai vagă idee că relația lor va deveni o închisoare din care îi va fi imposibil să scape.
   De o intensitate emoțională apăsătoare și cu o neîndurătoare sinceritate, aceasta este povestea alunecării în întuneric și a revenirii în forța luminii: Bad Romance.

     „Așa începe cel mai groaznic an al vieții mele: într-o mașină Mustang cu geamuri aburite, alături de un băiat superb care plânge.”

RECENZIE 

     Bad romance este o carte care ne arată realitatea crudă de care suntem înconjurați, o realitate în care femeile sunt șantajate emoțional, unde gelozia atinge cote maxime și posesivitatea partenerului aduc multe furtuni în sufletul persoanei care se află într-o astfel de relație.
    Romanul are la bază o relație toxică, care distruge personajele încetul cu încetul. Avem cuplul format din Grace și Gavin doi tineri cu un viitor strălucit. Grace este o tânără cuminte, ascultătoare, o elevă de nota 10, iar pe lângă asta are și un serviciu. Toate bune și frumoase, realitatea de afară nu e deloc asemănătoare cu cea din familia din care face parte, o familie abuzivă, o familie care se comportă cu ea ca fiind o sclava. Deși are toate calitățile familia sa nu este nici pe departe mulțumită de ea.

„Îmi apuc rucsacul și un pulover, care e tot ce ai nevoie în iarna din California. Mă gândesc să trântesc și eu ușa, dar mie nu-mi va aduce nimic bun, asa că o închid cu grijă și mă grăbesc pe alee înainte ca maica-mea să găsească vreun motiv să mă întoarcă din drum. 
Trebuie să merg în locul fericit din mintea mea. Acum. Nu pot lăsa ca mizeriile astea să-mi dicteze ziua. Trebuie să mă scutur de ele, în stilul lui Taylor Swift, asa, ca-n piesa Shake It Off. ”

    În schimb Gavin este un tânăr fermecător, un cântăreț în devenire, cu o familie care îi face toate poftele, dar din păcate acesta suferă de depresie.

    Când Grace și Gavin pornesc pe același drum totul este perfect, ea vede în el un salvator care îi înseninează zilele.            Totul se schimbă pe parcurs când Gavin își dă masca jos și devine bărbatul excesiv de gelos. Din iubitul perfect devine un psihopat dacă pot să îl numesc așa, punând multe interdicții lui Grace. Aceasta se simte din ce în ce mai confuză în această relație fiind gata să pună punct, dar din păcate Gavin o amenință că își va lua viața. 

    Gavin se dovedește a fi doar un manipulator care încearcă cu orice armă să o țină pe Grace lângă el. 
    Bad romance este un roman care ne arată o realitate des întâlnită în societate. Dacă femeile ar fi mai puternice aceste relații toxice nu ar exista. Asemenea bărbați doar le fac pe femei să își piardă încrederea de sine și să se ofilească în fiecare zi puțin câte puțin.


„O FATĂ DIN BUCĂȚI” - KATHLEEN GLASGOW

Titlul: O fată din bucăți
Autor: Kathleen Glasgow
Editura: Storia
Nr. pagini: 440
Disponibilă: Aici

DESCRIERE


     Charlotte Davis este făcută bucăți. La doar 17 ani, a pierdut mai mult decât au pierdut alții în toată viața lor, dar a invățat să uite. Cioburile dintr-un borcan spart fac tăieturi adânci, iar durerea fizică anihilează suferința sufletească până când nu mai rămane decât liniște. Nu trebuie să se mai gândească nici la tatăl ei, nici la raul în care a pierit acesta. Nu mai este nevoie sa-și amintească de prietena ei, care a dispărut pentru totdeauna. Nu-i mai vine în minte mama ei, care nu mai are ce sa-i ofere.

     Cu fiecare cicatrice nouă, inima lui Charlie devine tot mai puternică, dar doare în continuare. Doare îndeajuns de tare cât sa nu-i mai pese de nimic, ceea ce este necesar câteodată, ca sa poți ieși din întuneric.

     Un portret extrem de emoționant al unei adolescente aflate pe punctul de a se pierde pe sine și o poveste despre drumul pe care trebuie să-l parcurgă pentru a supraviețui în propria piele. Cartea de debut a lui Kathlees Glasgow este sfâșietoare și extrem de sinceră. Este o poveste de la care nu va veți putea lua ochii.

     O carte răvășitoare despre durere și despre vindecarea câștigată cu mult efort...Mi-aș dori ca toate adolescentele să citească O fata din bucăți. - Kara Thomas

RECENZIE



     O fată din bucăți nu este doar o simpla carte, este o adevărată lecție de viață. Această carte poate fi văzută ca o alarmă pentru adolescenți din ziua de azi, adolescenți care aleg să se refugieze în alcool, droguri sau chiar gesturi de automutilare. O carte în care vom vedea că traumele copilăriei sunt umbre la fiecare pas, traume care nu lasă nici o ușă deschisă spre viitor.
     Romanul o are în prim plan pe Charlotte Davis, o adolescentă de 17 ani care are în spate un trecut tulburător și cu multă suferință, atât de la traume fizice cât și la cele psihice. Aceste traume au dus-o la automutilare de unde sfârșește a fi internată într-un centru de reabilitare.

„Mă tai pentru ca nu fac față. E cât se poate de simplu. Lumea se transformă într-un ocean ale cărui valuri se sparg peste mine, cu un sunet asurzitor, inima mi se îneacă în apă și mă cuprinde o spaimă cât planeta de mare. Am nevoie să mă eliberez, am nevoie să-mi fac rău mai mult decât mi-ar putea face lumea și așa îmi pot găsi alinarea."

    Deși nu avem multe informați despre trecutul său întunecos, știm că și-a pierdut tatăl dar și cea mai bună prietenă. Odată cu dispariția tatălui său viața sa a devenit o viața de stradă. În centru încearcă să își construiască o nouă viața, încearcă să se țină departe de probleme de aceea și porecla care o primește pe parcurs Sue cea tăcută.
     După o perioadă de timp situația financiară nu îi mai permite să stea în acest centru iar de aici pune stăpânire o nouă frică pe ea, este nevoită să părăsească centrul. Chiar în ziua în care are loc această întâmplare, Charlotte are parte de o nouă dezamăgire venind din partea mamei sale care aceasta îi oferă un bilet cu o destinație necunoscută pentru ea. Cum poate o mama să își lase fiica într-o asemenea situație este greu de spus.
     Ajungând într-un oraș necunoscut de una singură atacurile de panică se țin lanț, dar încet, încet aceasta începe să se obișnuiască și sa fie mai puternică, chiar din primele zile își găsește și un loc de muncă.
     Un roman care merită atenția noastră deoarece ne arată cruda realitate în care trăiesc mulți dintre tineri. O carte care trage puternice alarme pentru societatea în care trăim. Recomand cu mare drag! 

Wangari Maathai femeia care a plantat milioane de copaci - Franck Prevot

Titlul: Wangari Maathai femeia care a plantat milioane de copaci Autor: Franck Prevot Ilustrații: Aurelia Fronty Editura: Cartemma ...