Titlul: Bufnița care se temea de întuneric
Autor: Jill Tomlinson
Editura: Nemira
Nr. pagini: 104
Disponibilă: Aici
DESCRIERE
Buf, un pui de bufniță de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniță, mai puțin într-o privință: îi este tare frică de întuneric. „Întunericul e urat”, spune el, și refuză să meargă la vânătoare cu părinții săi. După ce l-a ascultat răbdătoare, mama-bufniță îl sfătuiește să iasă din cuib și să afle mai întâi ce înseamnă întunericul și dacă este cu adevărat urât.
Buf se prăvălește din copac (deocamdată mai are de lucrat la partea cu zborul și aterizările) și începe să întrebe pe toată lumea „Cum este întunericul?”. Se întâlnește cu un băiat ce aștepta nerăbdător căderea întunericului ca să înceapă un foc de artificii, o doamnă în vârstă, un cercetaș plecat în tabără, o fetiță care-i povestește despre Moș Crăciun și cum vine el noaptea să aducă cadouri, un bărbat cu un telescop ce-i arată cât de frumos e cerul nopții și o pisică (neagră, evident!) care-l ia ca tovarăș în plimbările sale nocturne.
Buf descoperă astfel că întunericul poate fi în multe alte feluri și că trebuie mai întâi să cunoști un lucru și abia apoi să hotărăști dacă e urat sau nu.
Pline de umor și învățăminte cărțile cu animale ale lui Jill Tomlinson sunt apreciate în lumea întreagă de decenii întregi, de copii care vor să se cuibărească într-o poveste bună.
RECENZIE
Acțiunea se petrece în jurul copacului, casa bufnițelor, unde micuțul Buf descoperă tot felul de persoane, persoane care îl ajută să adune informații despre „întuneric”. Acțiunea se petrece în mare parte ziua deoarece lui Buf îi era frică de întuneric.
„Buf e un pui de bufniţă de hambar.
E grăsuţ şi pufos.
Are ochi mari şi rotunzi.
Are pene moi şi mătăsoase.
E perfect în toate privinţele.
însă are o problemă...”
Micuțul Buf descoperă pe parcurs lucruri interesante despre întuneric, cum ar fi că întunericul este: nemaipomenit, blând, distractiv, necesar, fascinant, minunat și frumos. Cu toate acestea lui Buf îi este în continuare frică de întuneric, iar de aceea preferă să se numească pasăre de zi.
„ – Voiam să vă întreb despre întuneric. Vedeți, mie mi-e puțin frică de el și asta e o chestie destul de ciudată pentru o bufniță. Se pare că ar trebui să fim păsări de noapte.
– Asta e într-adevăr o problemă, spuse bătrâna doamnă. Ai încercat cu morcovi?”
Deși este o cărticică pentru copii o recomand cu toată căldura pentru fiecare adult în care stă ascuns un suflet de copil. Mi-a plăcut extrem de mult această cărticică, mi-a făcut plăcerea să îi țin companie lui Buf în descoperirile sale.
Aşa cum ai spus toti avem suflete de copil.O carte dulce ; care ar merge cu un ceai de mentă; la fel de dulce.💚
RăspundețiȘtergereNu am citit de ceva timp o carte pentru copii. Pare interesantă și mulțumim că ne aduci aminte că avem mereu cu noi un suflet de copil.
RăspundețiȘtergere